موسیقی برای هر زمان

موسیقی بخش جدانشدنی از زندگی من است. زمان زندگی را از آنجایی به یاد دارم که موسیقی در گوش‌های من جاری شد.

یادش به خیر، دایی کوچکم در کودکی‌ام چند نوار داشت که مدام به آن گوش می‌داد. بعد از رفتن او من جانشین شنیدن ترانه‌های تکراری ABBA شدم. همان دایی‌ام خاطره‌ای از من تعریف می‌کند که خنده‌دار و هم اذیت کننده است.

حدود چهار-پنج ساله بودم که به‌شدت با نوار داستانی پلنگ صورتی آخت گرفته بودم. البته نمی‌دانم چرا پلنگ صورتی باید نوار داستانی داشته باشد. آن‌هم پلیسی و به زبان فارسی!

روزی نبود که آن نوار ۶۰ دقیقه‌ای را یک‌بار از اول تا آخر نشنوم. چون دایی، پرستار نیمه‌وقت من بود، به‌شدت دوست داشتم که او را در شادی خود شریک کنم و او را هم به شنیدن (البته به‌زور) پلنگ صورتی دعوت کنم. ظاهراً تنها شنیدن او هم مقبول نبود و می‌بایست حین شنیدن، مانند من به ضبط‌صوت خیره شود. (آخ چه زجری!)

بماند مسافرت‌هایی که با خانواده و در مسیر ۱۳ ساعته سفر، نوار من هم باید فرصتی برای پخش شدن میافت.

به یاد ندارم که آن نوار چه شد. البته الآن متوجه می‌شوم که چندان هم نوار محبوبی در خانواده نبود و گویا کم‌کم از دسترس خارج شد. (بیچاره‌ها حق داشتند.)

موسیقی

تا به امروز روند تکامل موسیقی برایم بسیار جالب و لذت‌بخش است. نوار، والکمن، سی‌دی، MP3 و حالا استریم کردن موسیقی.

یادش به خیر. خاطره‌ای به یادم آمد که هر وقت به آن فکر می‌کنم، برای لحظه‌ای خنده‌ای روی صورتم نقش می‌بندد.

داستان مربوط به حدود سال ۱۳۷۷ است. آن زمان هنوز فایل‌های MP3 چندان فراگیر نشده بود و تنها دوستانم چند سی‌دی از موسیقی‌های مشخصی داشتند. آن روزها در اطراف ما مغازهٔ خدمات کامپیوتری بازشده بود که چند جوان با تجهیزات محدود آن زمان، آنجا را اداره می‌کردند. روزی برای خرید نرم‌افزار تبدیل MP3 رفتم و یکی را از میان چند گزینهٔ محدود انتخاب کردم و سریع به خانه برگشتم.

جزئیات فنی روند تبدیل را به خاطر ندارم ولی یادم هست که ابتدا می‌بایست یک‌بار فایل audio را به wav و در مرحلهٔ بعد آن را mp3 تبدیل می‌کردیم. با این نرم‌افزار من قسمت اول را انجام دادم و تعدادی فایل wav پس از تبدیل آماده شد. از آن به بعد را نمی‌دانستم و با هوشی که خرج کردم، انتهای فایل را از wav. به mp3. تبدیل کردم. نتیجهٔ این هوش و ذکاوت، تعدادی فایل با حجم‌های ده برابری mp3 بود که ازقضا با نرم‌افزار محبوب پخش موسیقی آن زمان (Winamp) قابل‌اجرا بود.

البته بعد از چند بار سعی و خطا توانستم تعدادی فایل mp3 باکیفیت 128kbps درست کنم.

این روزها به‌جای انتخاب‌های محدود و مشخص آن روزها، بی‌نهایت انتخاب برای حس و حال‌های مختلف وجود دارد. البته که با هر تنوعی، چالش انتخاب میان گزینه‌های مختلف نیز همراهش می‌آید. بعد از سال‌هایی که دسته‌بندی موسیقی به فهرست‌های مختلف که اساساً بر پایهٔ امتیاز (ستاره) بود، چند سالی است که با Spotify، موسیقی را بر اساس حال (Mood) آن تقسیم کرده‌ام که تجربهٔ جالبی است.

خلاصهٔ آمار موسیقی من از قول اسپاتیفای در سال ۲۰۱۷
خلاصهٔ آمار موسیقی من از قول اسپاتیفای در سال ۲۰۱۷

در پایین هم چند فهرست موسیقی محبوبم را به اشتراک می‌گذارم تا درصورتی‌که از سرویس اسپاتیفای استفاده می‌کنی، از آن لذت ببری یا اگر نام فهرست با حس و حالت هماهنگی دارد، آن را از طریق دیگری (ترجیحاً قانونی) دانلود کنی.

سازهای ایرانی

کمانچه

تنبور

سه‌تار

تار

سازهای دیگر

پیانو

خانوادهٔ ویولن

گیتار

عود

برای حالِ خاص

سفر آرام

خلسهٔ ذهن

مقصد نامعلوم

تنهایی ایرانی

ریتمی برای کار

آرامش عمیق

نقطهٔ عطفی در میانهٔ راه - بنر

از این نوشته لذت بردی؟ به اشتراک بگذار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های مرتبط