این دوره برای افرادی است که میخواهند تغییری در زندگی روزمره خود ایجاد کنند، اما راهش را نمیدانند، ممکن است که راهش را بدانند ولی با پستیوبلندی مسیر آشنا نباشند، ممکن است که تجربۀ تغییر داشتهاند اما نیاز به پیگیری و راهنمایی داشته باشند.
عادتها بخش مهمی از زندگی ما را تشکیل میدهند. بعضی عادات ارادی و برخی دیگر غیرارادی هستند.
همه به فکر تغییر جهان هستند، ولی هیچکس به فکر تغییر خود نیست.
لئو تولستوی
خوشبختانه تمام عادتهای حیاتی ما، غیرارادی انجام میشود. عادتهایی که اگر حتی برای چند ثانیه جابهجا شوند، تأثیرهای غیرقابل بازگشتی خواهند داشت. اما در مقابل فقط مسئولیت عادتهای ارادی به عهدۀ هرکس گذاشتهشده است. انواعی که بر اساس آن کیفیت زندگی تغییر میکند. عادتهایی که بسیاری از آنها مخرب و تعدادی سازنده هستند که مسیر تغییر را دشوار یا هموار میکنند.
حذف عادت قدیمی یا ساخت عادت جدید؟
اگر نگاهمان به تغییر باشد، هرکدام از این روشها راه گشای کارند. میتوان عادت قدیمی را حذف کرد یا بهجای آن عادت جدیدی ایجاد کرد.
در اینجا صحبتمان در مورد حذف عادتهای مخرب یا ساخت عادتهای سازنده است و برای هرکس این تعریف متفاوت است. اینکه مخرب یا سازنده را چگونه تعریف میکنیم.
عادت مخرب، عادتی است که پس از انجام آن احساس ناراحتی، شرم یا عذاب وجدان سراغمان میآید و هر بار از اینکه مجدد آن را تکرار کردهایم، احساس خوبی نداریم. حتی عادتهای مثبت اگر واقعی نباشند میتواند رویکرد تخریبی داشته باشند. مثل با مهربانی صحبت کردن با شخصی، زمانی که از او عصبانی هستید. خندههای مصنوعی برای اینکه دیگران ناراحتی شمارا نبینند و ازخودگذشتگیهای بیجا و بیحد از این دسته هستند.
عادت سازنده، عادتی است که با انجام هربارۀ آن احساس رضایت، کامل بودن و آرامش نصیبان میشود. مهم نیست که چقدر کوچک و شخصی باشد یا چقدر بزرگ و فراگیر. مهم نیست که کار کوچکی مانند ۱۰ دقیقه کتاب خواندن در روز باشد یا ورزش جمعی در شرکت به همراه ۵۰ همکار. مهم این است که هر بار با انجام آن احساس رضایت میکنید. دوست دارید که بیشتر انجامش دهید، بیشتر وقت بگذارید و سعی میکنید که کارهای دیگر را هم با همین روش انجام دهید.
روشی برای تغییر
ساخت عادتهای جدید روشی است که من هم به آن علاقه دارم و در چند سال اخیر برای تغییر کیفیت زندگی و روزمرۀ خود از آن استفاده کرده و میکنم. پیادهروی بهجای ماشینسواری، تغییر روند غذا خوردن و ساده زیستی، نمونههایی از آن هستند.
ساخت عادتهای جدید، سازنده و تأثیرگذار است و آن را به هرکسی که از من راهنمایی میخواهد، توصیه میکنم. این بار کار را فراتر از توصیه انجام دادهام و در ۳ ماه اخیر بر روی دورهای با عنوان «دورۀ خویش، ۲۱ روز برای ساخت عادت سازنده» کارکردهام.
دورۀ خویش
این دوره ۲۲ روزه است که همراه روز صفر در مجموع ۲۲ روز میشود. روز صفر آغازگر مسیر است. میتوان برای آن چندروز زمان گذاشت و بعد از انتخاب عادت دوره را شروع کرد.
این دوره به ۳ بخش (۳ هفته) تقسیم میشود و تمرینهای آن روز براساس هر هفته تنظیم شده است.
دانلود روز اول از هفتۀ اول (نمونه)
برخی از ویژگیهای دورۀ خویش:
- این دوره به همراه «روز صفر»، ۲۲ روزه است؛
- ۳ مرحله است و از گام اول آغاز میشود؛
- برای هرکسی قابلاستفاده است و نیاز به دانش و مهارت خاصی نیست؛
- برای هرروز تمرین خاصی وجود دارد؛
- سعی کردهام چالشهای پیش رو را تا حد امکان در نظر بگیرم و برای برونرفت از آن روشهایی پیشنهاد کنم؛
- برای یادآوری، تا ۲۱ روز برای مشترکان دوره ایمیل فرستاده میشود؛
- کل دوره در یک فایل پی.دی.اف ارائه میشود؛
- محتوای صفر تا صد آن جدید و تماماً نوشتۀ خودم است و از هیچ منبع دیگری ترجمه نشده است؛
- روش امتحان شده است.
ابهامی دارید؟ از طریق فرم زیر تماس بگیرید.