کارگاه درونگردی برای شهریور تمدید شد. شروع دوره از پنجشنبه ۵ شهریور. خلاصهای از آنچه در دورۀ قبل گذشت.
درگذر روزها کارهای بسیاری انجام میدهیم. آن کارهایی که به گمانمان باعث رضایت جسم و روح میشود. سعیمان ساخت زندگی پایدار، رفاه اجتماعی و رضایت از خود است. ولی ممکن است که یا راه مستقیمی را بهعنوان «مسیر» خود انتخاب کنیم یا در شلوغی روزمره گیج و گرفتار شویم.
درراه ممکن است مسیری را که به گمانمان امن است، مستقیم طی کنیم یا شاید میانبرها و وسوسۀ زودتر رسیدن، ارزش امتحان کردنش را داشته باشد. اما گاهی اوقات نه آن مسیر، برای ما مناسب است و نه آن میانبرها که بهمانند بیراهههایی ما را به جای دیگری میبرند، جایگزین آن است.
خواستۀ تمام مردم کرۀ خاکی اگر یکسان نباشد، حداقل دارای اشتراکهایی میباشد. همه در انتها میخواهند راحت باشند، از زندگی رضایت داشته باشند و آرامش شامل خود و خانوادهشان باشد.
اما این نیازهای کیفی چگونه در زندگی حاصل میشود؟
باور دارم که رسیدن بهراحتی، رضایت و آرامش در زندگی از توجه به خود و نیازهای اصلی خود سرچشمه میگیرد و رابطۀ حداقلی با رفاه و داراییهای زندگی دارد. ازاینرو پاسخ به نیازهای اصلی همانا راهی باشد برای رسیدن به خواستههای اصلی در زندگی. پاسخ به نیازهای اصلی ازآنرو، که پیدایش کنیم، برای محقق شدن آن تلاش کنیم و همواره در مسیر کشف ابعاد مختلف آن ممارست کنیم.
کیفیت زندگی از کارهایی که در آن انجام میشود، تعیین میشود.
ارسطو
در کارگاه درونگردی، تلاش میکنیم تا برای ساعاتی از زندگی روزمره فاصله بگیریم و روشهایی برای توجه به درون خود را فراگرفته و شرایطی برای شناخت و درک بهتر نیازهای اصلی خود فراهمسازیم.
کارگاه درونگردی بر اساس مدل چهار طراحی و پیادهسازی شده است. ۴ فصل، ۴ عنصر و عدد ۴ که نمادی از سازندگی است. در این کارگاه از مدلهای مختلف گفتوگو، شنیدن عمیق، دایره، کارتهای پرسش «خویش»، چرخ زندگی و روشهای دیگر استفاده خواهد شد.
همچنین علاوه بر یادگیری، در طول دوره تمرینهایی حین جلسهها و طول هفته مشخص میشود. ازاینرو هر هفته فقط یک جلسه خواهد بود تا فرصت کافی برای رسیدن به عمق مطلب فراهم شود.
بخشهای مختلف کارگاه درونگردی:
هفتۀ اول؛ جستجو (عنصر باد)
پیدا کردن جهت جستجو برای توجه بیشتر. با استفاده از شنیدن عمیق درون و برون و تمرین چرخ زندگی، سعی در پیدا کردن جهت دید و تمرکز به آن میکنیم.
پرسش اصلی جلسه: در حال حاضر چه چیزی نیاز به توجه من دارد؟
هفتۀ دوم؛ رها کردن (عنصر آب)
رها کردن ابعاد غیرضروری در زندگی. با استفاده از روش الهام گرفته از طبیعت، بزرگنمایی و کوچک نمایی، آن چیزهایی که نیاز به رها شدن دارند را شناسایی میکنیم.
پرسش اصلی جلسه: حاضر به رها کردن چه چیزهایی هستم؟
هفتۀ سوم: اشتیاق (عنصر آتش)
یافتن آتش درون. با استفاده از تمرینهایی برای شناخت ابعاد راحتی و ناراحتی در زندگی، سعی دریافتن آتش و اشتیاق درون میکنیم.
پرسش اصلی جلسه: چه چیز در زندگی برایم بسیار اهمیت دارد؟
هفتۀ چهارم؛ پایداری (عنصر خاک)
فراهم کردن شرایط پایدار برای سازندگی. پس از گذشت سه هفته، در آخرین جلسه قسمتهایی از درونمان مشخصشده که حال نیاز به توجه و فراهم کردن بستری برای ساختار پایدار دارد.
پرسش اصلی جلسه: حاضر به تعهد چه چیز هستم؟
اطلاعات بیشتر
میزبان و برگزارکننده
زمان
این دوره در سه زمان مجزا و برای سه گروه برگذار میشود. (لطفاً مطمئن شوید که امکان حضور در چهار جلسه را خواهید داشت. چهار جلسه بههمپیوسته و غیرقابلجابهجایی است.)
یکشنبهها: ۲۸ تیر، ۴، ۱۱ و ۱۸ مرداد
سهشنبهها: ۳۰ تیر، ۶، ۱۳ و ۲۰ مرداد
پنجشنبهها: ۱، ۸، ۱۵ و ۲۲ مرداد
تمدید شد!
پنجشنبهها: ۵، ۱۲، ۱۹ و ۲۶ شهریور
حداقل ۴ نفر و حداکثر ۹ نفر برای تشکیل هرروز نیاز است.
ساعت برگزاری
۱۸ – ۲۰ (لطفاً سعی کنید که حتماً ۱۵ دقیقه قبل از شروع کلاس در محل برگزاری آن حضورداشته باشید.)
مکان
سعادتآباد، پل مدیریت، بلوار فرهنگ، خیابان حقطلب، پلاک ۴، واحد ۲
آمادگی
ذهن باز، دل باز و حس تمایل به تغییر. همچنین داشتن دفترچۀ یادداشت شخصی توصیه میشود.
هزینه
۱۲۵هزار تومان برای چهار جلسه کارگاه و پذیرایی ساده
به تصدیق شرکتکنندگان دورههای قبل
زمانی که در این کارگاه شرکت میکنی به اهمیتش پی میبری. مثل پختن کیک میمونه. تو میتونی دستور پخت رو از رو کتاب یا اینترنت پیدا کنی و بپزی و آنقدر تکرار کنی تا شاید موفق بشی همون کیک رو بپزی ولی وقتی پیش یه قناد بری کاملاً یاد میگیری.
نازنین
شخصاً هر آنچه در ذهنم بود بدست آوردم، و هر کسی بعد از یک جلسه آشنایی با کلاس، میتواند هدفش را تشخیص دهد.
امیرمحمود
نیازى که با اون وارد دوره شدم به شکل مشخص هر هفته پر رنگتر شد و در آخر با یک ذهن باز براى پاسخدادن به نیازم راه حلهاى متفاوت و جالب داشتم که همشون و نتیجۀ شنیدن بهتر مىدونم.
پرستو
باعث افزایش تمرکز در حرفزدن و بیان جملاتی بهتر و زیباتر و همچنین تمرین در تمرکز به گوشدادن سخنان اطرافیان. دادن تعهدهایی به خودم برای انجام کارهای زیباتر و بهتر. در کل این جلسات برای من مفید بوده.
سیاوش